Partytent, Feesttent of een gewone Tent huren?
(goedkoopste van NL!)

Wil je een partytent, feesttent of een gewone tent huren? Wij van Colors Events helpen je graag verder. Met de ruime ervaring over alle soorten tenten in verschillende groottes en maten kunnen wij jou goed voorzien van alle benodigdheden omtrent de tenten en alles wat er bij hoort. Wij kunnen je van A tot Z ontzorgen! Heeft u hulp of advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan klaar om u goed van dienst te kunnen zijn.

Offerte aanvragen

Huur een partytent voor een geslaagd feest

Een partytent huren voor je feest heeft verschillende voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat je feest ook kan doorgaan als het weer niet helemaal meewerkt. Door een partytent te huren heb je geen last van regen of kou. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat er geen al te harde wind staat, want dan kan het gebruik van een partytent gevaarlijk zijn. Je kunt bij Colors Events verschillende soorten partytenten huren waarmee jouw feest of evenement gegarandeerd een succes wordt.

Bij wat voor gelegenheid huur je een feesttent?

Een partytent kun je bij verschillende gelegenheden huren. Als je een beetje royale achtertuin hebt dan kan daar al snel een partytent worden opgezet, ze zijn namelijk ook te huur in kleinere formaten van enkele vierkante meters. Als je een tuinfeest organiseert, bijvoorbeeld ter gelegenheid van een housewarming of bij wijze van kraamfeest of een verjaardag, dan kan een partytent uitkomst bieden als alternatief voor slecht weer. Ook kun je de partytent gebruiken om het buffet neer te zetten zodat dit enigszins beschut staat voor ongedierte en uiteraard ook voor onverwachte regen. Ook een kinderfeestje is hartstikke leuk in een partytent. Ongeacht wat de activiteiten gaan worden, vinden de kinderen het al helemaal geweldig dat het feest in een tent plaatsvindt. De jarige mag natuurlijk het thema voor de versieringen uitkiezen. Ook als je een optreden van een artiest, of dat nu een BN’er is of een plaatselijke beroemdheid, hebt gepland is een partytent prettig, zodat apparatuur of instrumenten niet nat kunnen regenen en het optreden hoe dan ook kan doorgaan.

Hoe groot moet mijn partytent zijn?

Een partytent huren is iets wat je wel even goed moet overwegen. Een tent die te klein is, is natuurlijk niet prettig en kan bovendien gevaarlijk zijn als er gedrang ontstaat. Een veel te grote partytent zorgt ervoor dat je evenement een beetje een verloren indruk krijgt. Met deze tips kun je simpel berekenen hoe groot jouw partytent moet zijn:

  • Staan de gasten, houd dan 1 m2 per gast aan
  • Zitten de gasten, reken dan op 1,2 m2 per gast
  • Wil je extra ruimte, bijvoorbeeld voor een buffet of een podium voor een band, ga dan uit van 1,5 m2 per gast

Ook als je veel ruimte nodig hebt kun je prima een ruime partytent huren. Partytenten kunnen namelijk zonder problemen aan elkaar gekoppeld worden om de ruimte te vergroten. Houd uiteraard wel rekening met voldoende ruimte voor de partytent en zorg voor goede en voldoende vluchtwegen in geval van nood.

Van welk materiaal zijn partytenten gemaakt?

Een partytent is meestal gemaakt van PVC. Dit is een stevig materiaal met een ‘dichtheid’ van soms wel 550 gram per vierkante meter. Dit soort partytenten zijn prima geschikt voor een evenement als het niet zulk goed weer is en de partytent dus dient als zekerheid voor als het regent. Een partytent van PE is veel lichter. Dit materiaal heeft een dichtheid van rond de 200 gram per vierkante meter. Het voordeel daarvan is dat zo’n partytent goedkoper is en dus ook een lagere huurprijs heeft. Ook is het opzetten minder arbeidsintensief. PE partytenten zijn prima geschikt voor een zonnige dag, om bijvoorbeeld het buffet en de drankjes tijdens een feestje beschut buiten te kunnen zetten.

Het opbouwen en afbreken van een feesttent

Het opzetten van een partytent is geen kleinigheid. Het is echt wel wat anders dan de voortent van je caravan of je bungalowtentje als je met vakantie naar Frankrijk gaat. Je kunt het zelf doen, maar weet waar je aan begint. Het is vaak verstandiger om het opzetten van de partytent over te laten aan de verhuurder. Die kent zijn materiaal en doet dit waarschijnlijk tien keer sneller dan jij met een paar behulpzame vrienden. Maar wat belangrijker is: de verhuurder weet ook hoe hij de partytent veilig kan opzetten en geeft dus ook de garantie dat de tent goed is opgebouwd. Je moet er toch niet aan denken dat de tent geheel of gedeeltelijk instort terwijl er mensen in aanwezig zijn. Wat voor opbouwen geldt, geldt ook voor afbreken. Als het feest erop zit kun je je als huurder het beste beperken tot het opruimen van de rommel en het verwijderen van het meubilair uit de tent en het afbreken van je partytent weer aan de deskundigen overlaten. Bij Colors Events wordt een partytent te huur aangeboden voor een prijs inclusief het opbouwen en afbreken. Zo ben je dus van alle zorgen verlost en hoef jij je alleen maar te concentreren op een leuk feest of een geslaagd evenement.

De aankleding van de partytent

Als je een partytent huurt is het belangrijk om ook aan de aankleding en inrichting te denken. Het is wel zo praktisch om dat ook bij Colors Events te regelen. Wij kunnen behalve jouw partytent ook zorgen voor meubilair zoals statafels, al dan niet voorzien van rokken, stoelen of gewone tafels. Ook feestverlichting mag niet ontbreken als je een feest in de avonduren organiseert. En  misschien willen je gasten lekker dansen? Dan is het aan te raden om vloerdeken in e partytent te leggen zodat er een solide dansvloer ontstaat en er geen ongelukken gebeuren. Een podium voor de band of voor sprekers is ook wel prettig, zodat iedereen dat wat er in  de tent gebeurt ook goed kan zien en horen. Heb je ideeën over de inrichting van de partytent? Leg ze aan ons voor en we denken graag met je mee over de meest praktische oplossingen.

Na het feest

Als het feest in je partytent voorbij is, en natuurlijk hopen we dat het is geslaagd, wordt het tijd om de partytent weer in te leveren .Als je hebt aangegeven gebruik te willen maken van afbouwservice dan komen we de tent op de afgesproken dag afbreken en ophalen. De tent moet schoon en droog worden opgeleverd. Als het pijpenstelen regent wordt dat natuurlijk wat lastig, we kunnen dan in overleg afspreken hoe en wanneer de partytent wordt opgehaald. Natuurlijk zorg je ervoor dat alles wat niet ingeleverd moet worden omdat je het via ons gehuurd hebt, uit de tent is verwijderd zodat het afbreken en inladen vlot kan verlopen.

Een partytent kan in diverse afmetingen worden geleverd. Partytenten kunnen namelijk aan elkaar worden geschakeld om de gewenste afmeting te krijgen. Zo kan zonder problemen een partytent van bijvoorbeeld 6 bij 14 meter worden neergezet, waar je zonder problemen 75 mensen in kunt ontvangen. De nokhoogte van en partytent varieert van iets meer dan 2 meter tot ruim 3 meter. Ook hierin kan dus worden gevarieerd, afhankelijk van het soort evenement dat je wilt organiseren. Er bestaan zogenaamde ‘easy up’ partytenten, maar de grotere partytent wordt doorgaans opgezet met behulp van een frame. Dit is nodig om de stevigheid en daarmee de veiligheid van de partytent te waarborgen. Zeker als je een groot feest geeft met veel gasten is een frame partytent de beste keuze. Dat geldt ook als er minder goed weer wordt voorspeld. Natuurlijk kan een partytent niet worden gebruikt als er een vliegende storm over raast, dan is het gevaar te groot dat er ongelukken gebeuren. Maar een frame partytent kan wel tegen een (wind) stootje en is dus de beste keuze als je niet de garantie van stralend en windstil weer hebt op de dag van je evenement.

Als je een partytent huurt dan kan dat met of zonder zijwanden. Een tent zonder zijwanden heeft natuurlijk het voordeel dat de gasten zonder problemen naar binnen en naar buiten kunnen lopen. Een tent met zijwanden biedt meer beschutting als het fris is buiten of als er regen wordt verwacht. Een evacuatie is wel weer lastiger als de bezoekers door een kleinere uitgang moeten. Zorg er dus altijd voor dat de uitgang(en) van een dichte partytent nooit zijn geblokkeerd. Mocht er paniek uitbreken dan moet iedereen zo vlug mogelijk zonder problemen naar buiten kunnen. Een kleine partytent met zijwanden kun je bijvoorbeeld ook huren als je een buffet hebt op je tuinfeest. De gasten zitten of staan lekker buiten in de tuin en kunnen in de tent een bord met lekker eten halen wat ze buiten kunnen opeten. Zo blijft je buffet netjes ook als het toch ineens gaat regenen of waaien.

Natuurlijk mag je er vanuit gaan dat de door jou gehuurde partytent waterdicht is. Zo niet dan heb je er nog niets aan als je juist een partytent huurde omdat je je tuinfeest niet in het water wilde laten vallen. Het is wel belangrijk om een partytent met frame goed op te zetten om lekkage te voorkomen. Als je twijfelt of je dit zelf wel goed kunt oen, huur dan gewoon een partytent bij Colors Events inclusief opbouw en afbouw service. Dan weet je zeker dat je partytent professioneel wordt neergezet en kun je er van op aan dat er geen waterballet in de tent ontstaat.

Een partytent is in principe veilig. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat je een partytent natuurlijk niet moet opzetten als er een zware storm wordt voorspeld, zware onweersbuien, hevige regen of hagelbuien. Anderzijds zal een partytent, zeker een tent die van een frame is voorzien, ook niet zomaar omwaaien. Huur je een partytent bij Colors Events, dan wordt er altijd verankeringsmateriaal meegeleverd. Met haringen of spanbanden kan de tent worden vastgezet om te voorkomen dat deze onverhoopt zou omwaaien.

Een partytent is veilig, maar daar kun je natuurlijk zelf ook wat aan doen. Zorg ervoor dat de tent ruim genoeg is voor het aantal gasten. Als mensen elkaar in een tent verdringen kan er paniek ontstaan met alle vervelende gevolgen van dien. Het maken van vuur in een partytent is absoluut verboden. Hierdoor kan de tent vlam vatten en dan is het leed natuurlijk niet te overzien. Als je een event in een partytent organiseert en het is koud, overleg dan met ons over de mogelijkheden om de tent te verwarmen op een veilige manier. Ook verlichting met kaarsen of waxinelichtjes is niet toegestaan, we kunnen je veilige alternatieven voorstellen om je partytent veilig en sfeervol te verlichten voor een evenement in de avonduren.

De kosten van het huren van een partytent zijn van veel factoren afhankelijk. Allereerst is het formaat van de tent van belang. Het mag duidelijk zijn dat de huur van een kleine PE partytent van het easy up model. Daarnaast betaal je uiteraard een toeslag voor het opzetten en weer afbouwen van de partytent als je dat niet zelf wilt of kunt doen. De levering van een partytent is inclusief de bezorg- en ophaalkosten als je vooraf aangeeft dat je gebruik wilt maken van bezorg- en ophaalservice. Wil je naast de partytent ook aanvullende zaken huren zoals stoelen, tafels, statafels al dan niet voorzien van rokken, een podium, dansvloer of verlichting voor de tent, dan kun je dit bij je offerteaanvraag aangeven. Zo kunnen we je een totaalprijs geven en weet je meteen waar je aan toe bent.  Hoe dan ook is vooraf altijd duidelijk wat de totale huurprijs voor jouw partytent is. Dat vertellen we je namelijk als je een vrijblijvende offerte aanvraagt.

Het huren van een partytent bij Colors Events is heel eenvoudig. Je kunt hiervoor formulier op onze website gebruiken. Hierop vul je je contactgegevens in en uiteraard geef je aan voor welke datum je een partytent wilt huren. Je kunt onze partytenten ook huren voor een meerdaags evenement. Als je er zeker van wilt zijn dat we een partytent kunnen leveren op de door jou gewenste datum of data, is het aan te raden om tijdig te reserveren. Zeker als je gebruik wilt maken van opbouw en/of afbouwservice is het handig als we dit tijdig in onze agenda kunnen noteren. Vergeet niet om aanvullende materialen zoals stoelen, statafels of een dansvloer ook direct mee te bestellen zodat alles op tijd kan worden geleverd en je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Heb je vragen over het huren van een partytent? Neem dan gerust contact met op met Colors Events, we helpen je graag.

Partytent huren Rotterdam

Partytent huren Den Haag

Partytent huren Amsterdam

Partytent huren Haarlem

Partytent huren Utrecht

Partytent huren Zoetermeer

Partytent huren Tilburg

Partytent huren Almere

Partytent huren Groningen

Partytent huren Apeldoorn

Partytent huren Eindhoven

Grote partytent huren

Offerte aanvragen

Heb je wat gepland en kan je ons hulp gebruiken? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan! Binnen 2 minuten kan je een offerte aanvragen bij ons. We reageren binnen 24 uur na je aanvraag. Meestal zijn we veel sneller.

  • Binnen 2 minuten aangevraagd
  • Geheel vrijblijvend
  • Uitgebreid advies door een specialist
  • Deskundig en professioneel
  • Altijd een vast aanspreekpunt

Na je aanvraag wordt je gebeld of gemaild door één van onze ervaren en professionele organisatoren.

Sezer Han

Wil je liever iemand persoonlijk spreken?

Contacteer mij gerust voor al je vragen. Ik help je graag persoonlijk verder. 

Bellen: 06 43560552s.han@colorsevents.nl